Az arany jegyzése csökkent a dollár erősödése miatt, ami először fordult elő ezen a héten. A zöldhasú 0,6 százalékkal jött fel a hat fő valutával szemben. Az arany áprilisi határidős ára 3,7 dollárral, azaz 0,3 százalékkal esett, 1120,50 dollárra csütörtök délután a Comex árutőzsdén. A nemesfém 2 százalékot kúszott föl az elmúlt három napban. A kőolaj jegyzése szintén csökkent a több napos rally után szintén a dollár erősödésének köszönhetően. Emellett egy jelentés megmutatta, hogy az amerikai kőolajkészletek nőttek az elmúlt hétben. A kőolaj áprilisi határidős ára 43 centtel, azaz 0,5 százalékkal esett 82,50 dollárra hordónként. A fekete arany jegyzése tegnap több mint 2 hónapos rekordot elérve 83 dollár közelében zárt. Elemzők szerint stagnálásra lehet számítani a következő időszakban, ha nem történik 84-85 dolláros szintáttörés a következő héten. A dollár azért tudott erősödni az euróval szemben, mert a befektetők amiatt aggódnak, hogy Görögország kap-e pénzügyi segítséget az Európai Uniótól. A zöldhasú 0,4 százalékkal izmosodott az euróval szemben 1,3677 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!