A londoni FTSE-100 mutató 6098,7 ponton zárt, péntekhez képest 0,55 százalékos veszteséggel. A legtöbb blue chip ára lefelé ment, különösen állt ez a pénzügyi papírokra, melyek közül a Prudential ára esett a legnagyobbat, 3 százalékot. Jellemzően esett a szolgáltatók részvényeinek ára is, de a Corus acélipari papír is ment velük. A szolgáltatók közül leginkább a British Telecom dacolt a trenddel, 2,1 százalékot erősödött. A bányaipari és az olajipari papírok nem mutattak jelentősebb árváltozást és markánsabb árirányzatot sem. Frankfurtban a DAX-30 hétfőn 6079,09 ponton, azaz 0,26 százalékos veszteséggel zárt. A veszteségért elsősorban a pénzügyi és az autóipari papírok okolhatók. Ugyanakkor a technológiai részvények sem erősödtek, igazából két részvény tartotta vissza a DAX-ot a nagyobb veszteségtől: az egyik a Deutsche Telekom volt, amelybe új tőkéstárs került az amerikai Blackstone befektetési cég személyében és ennek köszönhetően a távközlési részvény 3,74 százalékkal drágult. A nap másik említésre méltó nyertese a TUI idegenforgalmi vállalati részvény volt, amely 2,1 százalékot javult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!