Az amerikai energiaügynökség beszámolója szerint, a tartalékok 1,3 millió hordóval emelkedtek a múlt héten, holott a szakértők további csökkenést vártak - a készletek először növekedtek az elmúlt öt hétben. Erre válaszul a kereskedők eladták készleteiket, ezzel lefölözve azt a 15 százalékos nyereséget, ami a december 21-én megindult drágulás során szereztek. A februári szállítású kőolaj hordója 82,51 dollárt ért hazai idő szerint nyolc óra körül, ami 0,8 százalékos, azaz 67 centes gyengülés tegnaphoz képest. Többen vélik úgy, hogy ez a rally nem volt megalapozott - legalábbis a kereskedők által használt technikai indikátorok ezt mutatják. A 14-napos relatív erősödési index 69,66 százalékon áll, tegnap meghaladta a 72,5 százalékot is - a 70 feletti érték jelenti azt, hogy túl gyors drágulás ment végbe. Legutóbb, amikor a mutató 70 százalék fölé került, október 26-án a fekete arany árfolyama 2,3 százalékkal esett. A szakértők szerint a közel másfélhetes emelkedés hátterében a zord időjárás áll - Kína északi részén mínusz 32 fokot várnak és az Egyesült Államokban is arra számítanak, hogy január közepéig az átlaghőmérséklet alatt marad a higany szála.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!