Nap végére 1 százaléknál is nagyobb veszteséget regisztrált a 24 399,81 pontnál álló mutató, napi legalacsonyabb értéke azonban még ennél is lejjebb, 24 366 pontnál volt.

A blue chipek közül egyedül a Mol részvényei drágultak, miután a társaság közölte: eurókötvény kibocsátására készül, s a Fitch BBB mínuszos kategóriába sorolta be a cég kötvényeit a társaság stabil cash-flowjára hivatkozva. A Mol-papírok 0,3 százalékos emelkedés után 20 400 forinton zártak kevesebb mint 3 milliárd forintos forgalom mellett, de ennél 60 forinttal magasabban is megfordultak koradélelőtt.

Az OTP részvényeit - bár nap elején 7357 forinton is adták-vették - zárásban 7000 forintig rántották le, miután a papír árfolyama többször visszapattant az emelkedő trendcsatorna aljánál lévő, 7080 forintnál húzódó támaszszintről. A közel 20 milliárd forintos forgalmat bonyolító bankrészvény árfolyam-vesztesége több mint 3 százalék volt hétfőn.

A Magyar Telekom a nap végére betömte a nyitásban keletkező rést, a papírok 0,4 százalékos leértékelődés után 785 forinton zártak, mindössze 2 forinttal a napi minimumértékük felett, annak ellenére, hogy reggel még a 800 forintot ostromolták.

A Richter jegyzése hétfőn egy 695 forintos sávban ingázott, a részvények végül hajszálnyival pénteki záróáruk alatt, 42 290 forinton végeztek. A BÉT-en jegyzett kisebbik gyógyszerpapír, az Egis 1,2 százalékos veszteséget szenvedett, s így 21 050 forintot ért a nap végén.

A közgyűlési programmal előálló Rába papírjai 1,1 százalékkal 850 forintra értékelődtek le.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!