A mutató így végül felfelé mozdult el és reggeli mélypontjánál ötszáz ponttal magasabban, 22 537 ponton végzett. A 0,8 százalékos pluszt takaró záráshoz az elmúlt napokhoz képest számottevően magasabb, a tavalyi napi átlagot idéző 22 milliárd forintos forgalom párosult.

A vezető papírok közül a nap egyértelmű nyertesének a vártnál jobb jelentéssel előrukkoló Telekom bizonyult. Árfolyamának 2,78 százalékos emelkedését az 50 forintos osztalékfizetést megerősítő, illetve a saját részvényvásárlási program bejelentése is táplálhatta. Ezen felül a gyorsjelentést követően Concorde is vételre ajánlotta a távközlési társaság papírjait, amelyek így 554 forinton végeztek.

Térségbeli szektortársaihoz hasonlóan jól teljesített a Mol is, részvényei 1,7 százalékkal feljebb kerülve 22 990 forintra javítottak.

A nap nagy feltápászkodója címét az OTP érdemelte ki, a bankpapír ugyanis úgy végzett 0,7 százalékos plusszal 5629 forinton, hogy a napi mélypontját vaskos esés mellett 5415 forinton ütötte.

Alulteljesítette három vezető társát ellenben a Richter, amely 1,4 százalékkal 37 600 forintra rontott. Szektortársa sem muzsikált valami szépen, az Egis papírjai 0,8 százalékkal 20 530 forintra rontottak.

Igen élénk forgalomban adta vissza szerdai nyereségét a CIG Pannónia, amely 2,9 százalékkal 772 forintra csúszott vissza.

A kisebb papírokat követő BUMIX is alulteljesítette nagyobb testvérét, a mutató 0,1 százalékos emelkedésével 1935 ponton búcsúztatta a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!