A júniusi szállítású arany unciánkénti ára 6,5 dollárral, mintegy fél százalékot esett, most 1180 dollár körüli áron mozog.

A nemesfém ára 1166 dollárra is csökkent napközben, ezt az esést azóta a piac kompenzálta. Májusban az arany ára folyamatosan nőtt, aminek köszönhetően megközelítette az 1250 dolláros árat is.

Az arany ára az eurónak dobott mentőcsomag és az uniós valuta dollárral szembeni erősödésének köszönhetően kezdett esni, lévén mind az arany, mind az euró gyakran használt tartalékeszköz a dollárral szemben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!