Véget ért az öröm Amerikában

Minden idők egyik legjobb évkezdése után csak mérsékelt emelkedést mutattak a fő amerikai részvényindexek a csütörtöki kereskedésben egészen a Fed decemberi jegyzőkönyvének közzétételéig, amely magyar idő szerint este nyolc óra után elrontotta a hangulatot. A csütörtökön napvilágot látott munkaerőpiaci adatok vegyesen alakultak.
portfolio.hu, 2013. január 3. csütörtök, 22:26
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones 0,16, a Nasdaq 0,36, míg az S&P 500áas mutató 0,23 százalékos eséssel zárta a napot, megfordítva az elmúlt napok trendjét. A pénzügyi válság közel öt évvel ezelőtti kirobbanása óta először jelét adta a Fed annak, hogy rendkívül laza monetáris politikáján végre szigorítani fog - írta kommentárjában Steve Goldstein, a MarketWatch publicistája, reagálva az amerikai jegybank ma közzétett decemberi jegyzőkönyvének szövegére. A befektetői hangulatot egyértelműen a Fed decemberi jegyzőkönyve rontotta el, ugyanis a monetáris lazítás korlátozását vetíti előre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Attila99, 2013.01.04 07:59

@szkiita: Nem a tőzsde okoz örömöt hanem a vele keresett pénz és a játék izgalma. Ha nem tőzsdézel, akkor felesleges ilyen cikkekhez véleményt írnod, úgyse érted miről szól ez az egész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szkiita, 2013.01.03 22:38

Rövid öröm volt ,ettől még egy taiföldi csaj is több örömöt okoz vagy kettő ,nem,..??..nem mindig azt hülye tőzsdét kell nézni ,más öröm nincs ,de egy hibás -beteg világ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html