A "nehéz napok" után ismét emelkedésnek indultak a nyugat-európai tőzsdeindexek, amiben nagy szerepet játszott a német gazdaság. A ZEW felmérése szerint ugyanis a német gazdasági hangulat váratlanul újra emelkedett, ami megalapozta a részvények iránti bizalmat is. A chipágazat annak ellenére is erősödni tudott, hogy az Infineon eredménye a jó piaci környezet közepette is negatívba fordult, igaz ebben nagy szerepet játszottak a cég elleni perek és büntetések. Az Infineon forgalma ugyanakkor 14 százalékkal nőtt a negyedév során a bázisidőszakhoz képest, s ez mindenképpen bizalommal töltötte el a befektetőket nemcsak a cég, de a szektortársak papírjai iránt is. A gyógyszerrészvények iránt a Novartis eredménye hozta meg az étvágyat, a cég ugyanis meglepetésre a második három hónap során 18 százalékkal tudta növelni nyereségét az előző év hasonló időszakához képest: a Novartis mellett az általa részben birtokolt Roche árfolyama is jelentőse emelkedést produkált. Az EADS is jó napot könyvelhetett el, miután az általa 80 százalékban birtokolt Airbus 24 gépre szóló megrendelést nyert el az Egyesült Arab Emirátusokból, közülük négy az A380-as Superjumbo-ra szól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!