A magyar állampapírok bankközi piacán úgy tűnik, megnyugodtak a kedélyek - a kincstárjegyek hozamai 15-25 bázisponttal, az államkötvényeké még ennél is nagyobb mértékben mérséklődtek. Az állampapír-hozamok a görög költségvetési válság hírére kezdtek emelkedni, annak ellenére, hogy az MNB április végével 5,25 százalékosra csökkentette az irányadó rátát. Május 7-re az államkötvények másodpiaci hozamai rendre 7 százalék fölött mozogtak, s a hétfői nagyarányú csökkenéssel tértek csak vissza a múlt hét eleji szintekre. Az éven túli hozamok 54-62 bázisponttal zuhantak, s ezzel a 6,37-6,87 százalékos sávba kerültek vissza. A kincstárjegyek hozamai 5,05-5,15 százalék között ingadozott a hétfői bankközi kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!