Nyitáskor az indexek egyrészt a csökkenő szolgáltatóipari index, másrészt az izraeli öngyilkos merénylet hatására esni kezdtek, ám John Snow pénzügyminiszter „erős dollár” politikát szorgalmazó szavai nyomán erősödésnek indultak. A Dow Jones emelkedése ellenére a kosarában napközben több papír árfolyama is éves mélypontra süllyedt. A Boeing részvénye a cég vezérének nyilatkozata után indult lefelé, amely szerint a brit BAe Systems célpontja lehet egy esetleges felvásárlásnak. A Coca-Cola a rivális Pepsi papírja után zuhant, miután annak legnagyobb palackozó leánya profitriadót fújt. A DuPont pedig azzal váltotta ki a befektetők nemtetszését, hogy megvásárolta az Eastman Chemicals műanyagrészlegét. Az Oracle papírja is esett, miután a Lehman Brothers elemzője szerint a cég februárban a vártnál keményebb időszakon esett át. Az S&P-500 mutatónak leginkább a pénzügyi, illetve az egészségügyi cégek részvényei adtak lendületet. Az Egyesült Államok leggyorsabban növekvő üzlethálózata, a Kohl's az elmúlt negyedévben közel ötödével növelte nyereségét, így nem csoda, hogy a vártnál jobb eredmény nyomán meglódult a Kohl's-papírok árfolyama is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!