Végre jó hír egy amerikai banktól

A JPMorgan Chase az elemzők becsléseit is meghaladó profitról tett jelentést a harmadik negyedévre vonatkozóan.
NAPI Online, 2007. október 17. szerda, 16:20
Fotó:

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb pénzintézetének profitja 2,3 százalékkal, 3,4 milliárd dollárra, azaz részvényenként 97 centre nőtt annak ellenére, hogy a befektetési részleg profitja 70 százalékkal visszaesett az előző évhez képest a hitelpiaci válságból eredő veszteségek elszámolását követően. A vállalat 1,64 milliárd dollár veszteséget írt le a negyedév során, ezzel a befektetési banki részlege mindössze 296 millió dollár nyereséget termelt.

A JPMorgan harmadik negyedévi bevételei 16,1 milliárd dollárt tettek ki.

Az elemzők által várt részvényenkénti 90 centes profitot meghaladó eredmény a jelentés szerint a kockázatitőke-befektetéseknek, a magasabb aktívakezelési díjaknak és az alacsonyabb kompenzációs kiadásoknak tudható be.

A bejelentést követően a szerdai nyitás után a JPMorgan & Chase részvényei 2,7 százalékkal 46,3 dollárra emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK