Végül emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék

Az USA vezető tőzsdéi a délután napvilágot látott kedvező makroadatok hatására emelkedéssel nyitottak, de később elpárolgott az optimizmus és az európai zárásra már mínuszba fordultak. A kereskedés végén viszont újra a vevők kerekedtek fölül és mindhárom vezető index emelkedéssel zárt. A húzóerőt az ipari- és pénzügyi részvények jelentették.
NAPI, 2002. május 24. péntek, 08:16

A Standard & Poor's 500 11,06 ponttal (1 százalékkal) 1097,08-ra, a Dow Jones 58,2 ponttal (0,6 százalékkal) 10 216,08 pontra, a Nasdaq Composite pedig 24,18 ponttal (1,4 százalék) 1697,63 pontra emelkedett. A legjobban szereplő részvények között volt a General Electric, amely a vártnál hárommilliárd dollárral több, összesen 18 milliárd dolláros hitelkerethez jutott. Az Amgen 3,27 dollárral 52,7-re emelkedett és más biotechnológiai részvények is jól szerepeltek, miután a Biogen Inc. megszerezte a Food & Drud Administration (FDA) támogatását egy új pikkelysömör-gyógyszerre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK