Végül mínuszban zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsdén alacsony, még a 4 milliárd forintot el sem érő forgalom mellett végül 6 pontos mínuszban fejezte be az eheti kereskedést a BUX. A délelőtt folyamán a 40-50 pontos emelkedést produkáló index folyamatosan csökkent, míg a fél háromkor közzétett, a várakozásoktól kissé elmaradó 5,6 százalékos amerikai GDP adat után már a negatív tartományba zuhant.
Madarász János, 2002. május 24. péntek, 16:50

A vezető papírok közül a Matáv változatlanul ezer forinton zárt, míg az OTP és a Richter árfolyama csökkent. A bankpapír megúszta mindössze 6 forintos eséssel, a gyógyszer részvény árfolyama azonban már 155 forinttal, 16395 forintra csökkent. A blue chipek közül kimaradt a trendből a Mol, a papírokért zárásban 20 forinttal többet, 5420 forintot adtak. A kisebb társaságok részvényei közül tovább javított az Egis, amely 100 forinttal 14250 forintra növelte árfolyamát. A kárpótlási jegy szintén tovább erősödött, ezúttal 24 forintos emelkedés után 779 forinton fejezte be a hetet a papír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK