A jó tegnapi zárás után folytatta a jó szereplést a Budapesti Értéktőzsde csütörtökön, hiszen már az indulás után fél órával fél százalékos pluszban állt. Bár ezután kisebb visszaesés következett, a nap nagy részét végül a pozitív tartományban töltötte a BUX index. Ennek megfelelően - bár zárás előtt volt egy nagyobb zuhanás - sikerült nyereséggel zárni, a kereskedés végén 0,18 százalékos erősödést könyvelhettek el a kereskedők. Ez 18 871 pontos záróértéknek felel meg, ami bár elmarad a nap 19 006 pontos csúcsától, ám lényegesen jobb, mint a 18 814 pontot jelentő napi minimum.

A blue chipek közül a Mol - bár szinte az egész napot a pozitív tartományban töltötte - végül 0,33 százalékot esett, így a nap végén 18 340 forintot kértek az energiaipari óriás részvényeiért. A többi nagypapírnak már jobb napja volt, a Magyar Telekom 0,51 százalékot erősödött, aminek köszönhetően 398 forintot értek a részvényei, az OTP 0,26 százalékos erősödéssel egészen 4310 forintig tornázta fel a részvényeinek értékét, míg a Richter a maga 0,16 százalékos erősödésével 37 710 forintot kérhetett a részvényeiért. A kisebb papírok közül érdemes kiemelni a Synergont, amely 10 százalék feletti pluszt könyvelhetett el, míg az E-Star közel ugyanennyit bukott lefelé.

A forgalom csütörtökön sem volt kiemelkedő, az első helyet, ahogy szinte mindig, most is az OTP szerezte meg, a bank papírjaival 4,5 milliárd forint értékben kereskedtek. A képzeletbeli dobogó második helyét a Mol foglalhatta el 1,3 milliárd forintos forgalommal, ettől nem sokkal maradt el a Richer, melynek részvényei 1,1 milliárd forint értékben forogtak. Innen egy nagyobb esést láthattunk a nap végén, hiszen a következő szereplő, a Magyar Telekom papírjaival mindössze 318 millió forint értékben kereskedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!