Negyed 11 körül az FTSE-100 0,1 százalékos pluszban állt, míg a DAX a tegnapi zárószintje körül ingadozott, a CAC-40 pedig 0,2 százalékos veszteségben járt. A Stoxx Europe 600 indexe 0,4 százalékkal erősödött. A periféria indexei is emelkedtek, az IBEX-35 0,4 százalékos emelkedésben volt, míg az FTSE MIB egy pár ponttal állt a tegnapi záróérték felett.

A Nokia Oyj részvényei 38 százalékos pluszban járt, miután bejelentették: a Microsoft megveszi a finn cég mobiltelefon-üzletágát. Más mobilüzletághoz kötődő cégpapírok is drágultak a délelőtti kereskedelemben: az Alcatel-Licent 7,3, az LM Ericsson Telefon 5,2 százalékkal rallyzott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!