Este fél nyolckor a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,09 százalék, az S&P 500-as mutató pedig 0,15 százalék pluszban, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe ugyanakkor 0,48 százalék mínuszban áll a hétfői zárószinthez képest.

Drágultak az energiaipari részvényárak, miután kedden emelkedett az olajár. A befektetőkre azonban inkább az hatott, hogy több kedvezőtlen negyedéves vállalati eredmény látott napvilágot, különösen a technológiai ágazatban.

Volt ugyan jó negyedéves eredmény is, ilyet közölt például a Johnson & Johnson, valamint a Goldman Sachs, de ez nem volt elég ahhoz, hogy túlságos derűlátásra bírja a befektetőket.

A nap eddigi legnagyobb vesztese a 25 százalékkal gyengülő Illumina diagnosztikai tesztgyártó, amely a vártnál jóval gyengébb adatokat közölt. Az IBM részvényára több mint 6 százalékos mínuszban állt, miután 14 éve leggyengébb negyedéves bevételről számolt be.

Jócskán gyengült, több mint 10 százalékkal esett a Netflix árfolyama, mert az amerikai internetes filmkölcsönző borúlátó előrejelzést tett közzé várható új előfizetőinek száma kapcsán.

A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 1,11 dollár (2,69 százalék) emelkedéssel 42,30 dolláron állt.

Közép-európai idő szerint 19.30 órakor New Yorkban az euró 1,1380 dollárra erősödött a hajnali 1,1313 dollárról.

Az arany ára 17,70 dollárral (1,51 százalékkal) 1153,70 dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!