Vörösben zártak az ázsiai tőzsdék

Mínuszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, ugyanakkor a még nyitva tartó börzék mind pluszban álltak.
Szepesi Anita, 2018. október 19. péntek, 08:40
Fotó: Reuters

A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,60 százalékos csökkenéssel, 22 523 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,65 százalékos mínuszban fejezte be a napot - írta az MTI.

Az ausztrál tőzsde 0,05 százalék, a tajpeji börze pedig 0,35 százalék gyengüléssel zárta a hét utolsó kereskedési napját.

A reggel nyolc órakor még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 1,03 százalékos, a sanghaji 2,32 százalékos, a szöuli pedig 0,38 százalékos erősödést jelzett.

Reggel nyolc órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 35 cent (0,44 százalék) emelkedéssel, 79,64 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK