Vegyes mozgás az ázsiai piacokon

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék szerdán, és a még nyitva tartó néhány térségbeli börzén sem alakult ki egyértelmű trend - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 19. szerda, 09:37
Fotó: Reuters

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,59 százalék gyengüléssel, 20 991 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,37 százalék mínuszban zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül például az ausztrál 0,16 százalékkal gyengült, viszont a tajvani 0,66 százalékkal erősödött a keddi záróértékéhez képest.

A még nyitva tartó sanghaji tőzsde fő mutatója 0,63 százalékos gyengülést, a hongkongi börze ugyanakkor 0,13 százalékos erősödést, a szöuli pedig 0,87 százalékos növekedést jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 33 cent, 0,59 százalék emelkedéssel, 56,59 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK