Japánban a jen gyengülése és a kormány elszántsága miatt megugrottak az exportőrök részvényei: a Sony 4,1 százalékot, a Toyota 3,8 százalékot, a Canon pedig 1,9 százalékot ugrottak. A japán bankok és pénzügyi társaságok ehhez képest kevésbé erősödtek kedden Tokióban. A kínai ingatlanfejlesztő cégek részvényei estek Hongkongban és Sanghajban, elemzők szerint a kínai kormány ingatlanpiac hűtésére vonatkozó politikája miatt. A kínai és az ausztrál aranytermelők azonban – az arany árával párhuzamosan – emelkedtek. A tokiói Nikkei 225 2,34 százalékos pluszban zárt, miközben a hongkongi Hang Seng alig változott, a sanghaji kompozit index 1,1 száazlékot esett, a szöuli Kospi pedig 0,47 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!