A pán-európai Stoxx 600 index 0,46 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,40 százalékkal csökkent szerdán, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,49 százalékkal gyengült.

A nem hivatalos záró adatok szerint az európai kereskedési idő végére Londonban 0,07 százalékkal emelkedett az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,85 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,39 százalékkal csökkent. Madrid 0,03 százalék veszteséggel, Milánó 0,53 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést.

A távközlési ágazat szerepelt leggyengébben szerdán, az ágazati mutató másfél százalékkal gyengült. A svéd Tele2 közel nyolc százalékot veszített árfolyamából. A banki részvények viszont erősödtek, az ágazati mutató 1,8 százalékkal emelkedett. Számos bank portfólió-súlyozási minősítését javították szerdán befektetési tanácsadó társaságok. Az ágazaton belül a Commerzbank részvénye érte el a legjobb eredményt öt százalék erősödéssel. Pozitív eredményt ért el a biztosítási ágazat is szerdán, bár a bankoknál jóval szerényebbet. A többi gazdasági ágazat mutatója gyengült.

Az olajárak 2014 óta nem tapasztalt magas szintre emelkedtek. A Brent nyersolaj ára 0,54 százalékkal hordónként 69,19 dollárra, a WTI nyersolaj ára 0,94 százalékkal 63,55 dollárra ment fel.

Az eurót 0,30 százalékkal jegyezték magasabban 1,1972 dolláron, az arany ára 0,40 százalékkal unciánként 1318,90 dollárra emelkedett.

Szerdán a BUX is esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!