Az FTSE-100 0,5, a DAX 0,6 százalékot esett, míg a CAC-40 0,4 százalékot emelkedett. A Stoxx Eurpe 600 indexe hajszállal mínuszba csúszott, de ezzel együtt is az előző napi zárószintjénél stagnált. A periférián is vegyes volt a kép: a milánói FTSE MIB 0,3 százalékos nyereségben zárt, a madridi IBEX-35 0,2 százalékot esett, az athéni tőzsde pedig 2,1 százalékot emelkedett.

A szerdai napot elrontotta néhány váratlanul rossz vállalati eredmény, közte a brit Tesco áruházlánc beszámolója története legnagyobb veszteségéről, valamint az Európai Bizottság felmérése arról, hogy ebben a hónapban csökkent a fogyasztói bizalom az euróövezetben, négyhavi javulás után. A Tesco a gyorsjelentése miatt a londoni tőzsdén 5,2 százalékot zuhant.

A kiábrándító híreket a dél-európai piacokon viszont többé-kevésbé ellensúlyozta, hogy a görög adósságtárgyalások pénteki fordulója előtt az euróövezeti pénzügyminiszterek ismét meghosszabbították a megbeszélésekre szánt időt, az Európai Központi Bank (ECB) pedig jelezte, hogy továbbra is finanszírozza a görög bankokat.

A nyugat-európai tőzsdezárás után a New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones Ipari Átlag (DJIA) 0,3, az S&P 500 0,4, a Nasdaq 0,2 százalékos emelkedésben volt közép-európai idő szerint fél 8 körül.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj kora este hordónként (159 liter) 62,76 dollár volt, 68 centes napi árnyereséggel. A gázolaj ára tonnánként 25 centtel 570,75 dollárra csökkent, a normál benziné gallononként (3,78 liter) 0,0400 dollárral 1,9281 dollárra nőtt az előző záróhoz képest az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A WTI 56,41 dolláron állt szerda este, ami 0,4 százalékos esést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!