Az amerikai piacokból a Dow enyhe pluszban, a Nasdaq viszont a vörös tartományban zárt csütörtökön, részben a vártnál kicsivel rosszabb júniusi foglalkoztatottsági adatok folytán, vagy éppen azok ellenére. Christopher Moluphy, a Franklin Templeton Fixed Income Group befektetési igazgatója úgy véli a függetlenség napja előtti rövidített kereskedési nap is szerepet játszhatott a viszonylag enyhe piaci reakcióban. Hozzátette, az egyetlen igazán pozitív fejlemény, hogy egy recesszióhoz képest alacsonyabb mértékben nő a munkanélküliség. A Dow Jones Industrial Average 0,7 százalékos pluszban, míg a Nasdaq 0,3 százalékos mínuszban végzett a rövidített kereskedés végére. Utóbbiban közrejátszott, hogy a chipgyártással foglalkozó Nvidia megnyirbálta negyedéves eredményprognózisát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!