Vegyes zárás Ázsiában, Budapest emelkedhet

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sem alakult ki egyértelmű trend. Továbbra is kedvezőek a kilátások a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedésében a szerdai emelkedést követően az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 20. csütörtök, 08:58
Fotó: Shutterstock

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 1 pont (0 százalék) emelkedéssel fejezte be a napot, míg a részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,20 százalékkal erősödött.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,31 százalékos gyengüléssel, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,24 százalékos csökkenéssel zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,09 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,05 százalékos mínuszt, a szöuli Kospi mutató ugyanakkor 0,71 százalékos pluszt jelzett.

A tokiói tőzsdezáráskor, reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 32 cent, 0,40 százalék emelkedéssel, 79,72  dolláron állt.

Budapest emelkedhet

Varga Zoltán az Equilor elemzője úgy vélekedett, továbbra is kedvezőek a kilátások, bár túlzottan nagymértékű emelkedés nem várható.

A vezető részvények közül a Molt érdemes kiemelni, amely a 3000 forintos szint felé közelíthet, illetve a Richtert, ugyanis a gyógyszergyártó vállalat árfolyamában is folytatódhat az emelkedés, és hamarosan elérheti az 5300 forintos szintet - írja elemzésében Varga Zoltán.

Az Equilor szenior elemezője úgy látja, hogy az OTP mozgása bizonytalanabb, de a következő napokban átlépheti a 10 000 forintos lélektani határt, és a 10 400 forintos szint felé veheti az irányt. A Magyar Telekom mozgásában nem számítanak nagyobb változásra, a 400 forintos szint közelében kedvező vételi lehetőség adódhat a távközlési vállalat piacán.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 275,51 pontos, 0,76 százalékos emelkedéssel, 36 386,40 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,8 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest. A Mol 40 forinttal, 1,38 százalékkal 2930 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,25 százalékkal 9990 forintra nőtt, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 408 forintot ért, forgalma 94,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,98 százalékkal 5150 forintra emelkedett, forgalmuk 3,4 milliárd forintot ért el.

Szerdán emelkedtek a vezető részvényindexek.

Kép forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK