A londoni FTSE 0,1 százalékkal 5371 pontra, a párizsi CAC-40 pedig 0,2 százalékkal 3631 pontra erősödött, míg a frankfurti DAX-30 az előző napi szinten, 6084 ponton zárta a csütörtöki kereskedést.

A minimális nyereséggel záró nyugat-európai indexek a jó amerikai makroadatoknak - növekvő folyamatban lévő lakáseladások, bővülő ipari megrendelések és a hetente közölt, első ízben munkanélküliségi segélyért folyamódók számában tapasztalt csökkenésnek - köszönhették az erősödést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!