A londoni FTSE100 index 0,10 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot, ugyanakkor a frankfurti DAX-30 0,62 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,56 százalékos gyengüléssel zárt - írja az MTI.

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,23 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,41 százalékkal gyengült szerdai záróértékéhez képest.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent emelkedéssel, 73,08 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,26 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,23 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,11 százalék mínuszt jelzett.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!