BUX
37689

Vegyes a kép a görög tárgyalások előtt Európában

Vegyes képet mutatnak a nyugat-európai indexek az Eurócsoport újabb, Görögországról szóló rendkívüli ülése előtt. A görög tőzsde a vesztesek között állt délelőtt.

Napi.hu, 2015. február 16. hétfő, 11:19

Eséssel indították a napot a fő nyugat-európai indexek, a kép 11 óra körülre vegyessé változott. Az FTSE-100 0,1, a DAX 0,3 százalékos veszteségben állt, a CAC-40 - amely nyereségben is járt a délelőtt folyamán - a pénteki zárószintjén stagnált. A Stoxx Europe 600 szintén főleg a veszteséges zónában mozgott, 11 óra körül a pénteki szintje közelébe mozgott.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB eséssel indította a napot, amit a délelőtt folyamán enyhe pluszba is fordított, ám 11 óra körülre a pénteki szintje közelébe csúszott vissza. A madridi IBEX-35 szintén mínusszal indította a napot, amit sikerült ledolgoznia és 0,2 százalékos nyereségig eljutnia. A görög tőzsde eséssel indította a napot, 11 óra után 3,7 százalékos mínuszban járt, a bankok a legnagyobb vesztesek között voltak: az Alpha Bank 7,6, a Piraeus Bank 7,8 százalékos mínuszban járt.