Vegyes a kép Ázsiában

Az ázsiai piacok vegyesen zárták a csütörtöki napot, emelkedést a kínai autóipar, komolyabb esést pedig a japán cégek mutattak.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 10:18
Fotó:

Vegyes képet mutattak az ázsiai indexek a csütörtöki nap végén: a Nikkei 225 1 százalékkal előző zárása alatt, a Shanghai Composite és a Hang Seng viszont 0,2 százalékos emelkedéssel végzett.

A Canon részvényeinek árfolyama 2,8 százalékkal esett vissza, mivel az erős jen rontja eurórégiós forgalmi kilátásait, a Mazda Motor szintén európai kitettsége miatt esett 2 százalékot, de az Európából csupán árbevétele 7 százalékát szerző Honda Motor is 1,5 százalékkal előző napi zárása alá került.

A Mitsui Fundosan és a Mitsubishi Estate japán ingatlancégek a Morgan Stanley leminősítése után estek 2,4, illetve 3,8 százalékot.

A harmadik legnagyobb kínai autógyártó Dongfeng Motor 6,9 százalékos árfolyam-emelkedést ért el, miután a JPMorgan megemelte a kínai autóipar idei és jövő évi kilátásairól szóló előrejelzését. A szektorból Great Wall Motor 8,9 százalékkal előző napi zárása felett végzett.

A nyomtatógyártó Seiko Epson 4,5 százalékkal alacsonyabb árfolyamon forgott, a Credit Suisse leminősítését követően.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK