A fő nyugat-európai indexek emelkedéssel indítottak, ám 10 óra körülre elkezdtek veszíteni a lendületükből és veszteségbe fordultak: az FTSE-100, a DAX és a CAC-40 egyaránt a tegnapi zárószintjére süllyedt. A Europe Stoxx 600 indexe még tartotta magát és 0,2 százalékos pluszban járt. A periféria indexei közül a madridi 0,5, a milánói 0,6 százalékos veszteségben járt.

A befektetői bizalmat részben a kínai csalódást keltő export adatok nyírbálták meg, míg a periféria indexeit az olasz leminősítés illetve egy spanyol korrupciós botrány kirobbanása - amely a miniszterelnököt is érintheti - húzhatja le.

Szerdán a befektetői figyelem középpontjában ismét a Fed állhat: megjelenki ugyanis az FOMC legutóbbi kamatdöntési ülésének jegyzőkönyve, valamint Ben Bernanke Fed-elnök beszél majd Bostonban az amerikai gazdaságpolitikáról.

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!