Vegyes hangulat Ázsiában

A tegnapi jelentősebb esések után ma reggel sem tudtak fellélegezni az ázsiai piacok, melyek végül vegyesen zárták a mai kereskedést. A mai hírek közül kiemelkedik, hogy a Goldman csökkentette kínai növekedési várakozásait. A befektetési bankház 2011 és 2012-re rendre 9,4, illetve 9,2 százalékos növekedéssel számol a korábbi 10 és 9,5 százalék helyett.
portfolio.hu, 2011. május 24. kedd, 08:43
Fotó:


A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 0,2, a dél-koreai Kospi 0,5 százalékkal került feljebb, miközben az ausztrál S&P ASX 200 0,3 százalékot veszített az értékéből. A kínai Shanghai Composite pedig jelenleg 0,7 százalékos csökkenésben áll.

A mai vezető hírek közül kiemelhető, hogy a Goldman csökkentette a kínai növekedési várakozásait, de még így is felülsúlyozásra ajánlja az országot. Továbbá a befektetési bankház növelte a 2011-re vonatkozó inflációs várakozásait 4,7 százalékra 4,3 százalékról, miközben a 2012-es várakozása maradt 3 százalék.

Emellett a Goldman az elmúlt idők esései után már vételre ajánlja az olajat, a rezet és a cinket. E hírre és a tegnapi esés utáni fellélegzés jegyében 0,5 százalékos emelkedést mutat az olaj júliusi határidős jegyzése.

Technikailag a mai kisebb emelkedés ellenére nem változott a kép Japánban, ahol a Nikkei továbbra is a 9400-9800 pontos sávjában őröl. Ebből kitörve jöhetne majd egy határozott irány a szigetországi piacon.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a Softbank 3,2, a Japan Tobacco 1,8 százalékkal került feljebb, míg a KDDI 2 százalékot veszített az értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK