Vegyes makroadatok jöttek az USA-ból

A munkanélküli segélyért jelentkezők száma a vártnál nagyobb ütemben nőtt, miközben javult a termelékenység.
NAPI, 2010. november 4. csütörtök, 13:55
Fotó:

Az egy héttel korábbi visszaesés után október utolsó hetében 20 ezerrel 457 ezerre nőtt az USA-ban munkanélküli segélyért folyamodók száma - ez bő tízezerrel meghaladja a várakozásokat is. A már ellátásban részesülők száma ugyanakkor 42 ezerrel 4,34 millióra csökkent.

Az amerikai vállalati szektor termelékenysége 1,9 százalékkal javult a harmadik negyedévben, a kibocsátás pedig annualizáltan 3 százalékkal nőtt. A munkaerőköltség eközben 0,1 százalékkal apadt, a reál-órabér pedig 0,4 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK