Vegyes mozgás az állampapírpiacon

Hozamcsökkenés és -emelkedés egyaránt volt az állampapírok másodlagos piacán hétfőn, de nem mindegyik lejáratnál volt változás.
NAPI, 2009. augusztus 31. hétfő, 17:04

A rövid oldalon mindhárom futamidő más és más irányban módosult; míg a háromhavi benchmark 10 bázisponttal esett, addig a hathónapos nem módosult, a tizenkét hónapos pedig 2 bázisponttal nőtt. A hosszú oldalon hasonlóan vegyed volt a kép, de csak a tízéves referenciaátlag lett kisebb, az is csak 1 bázisponttal. Ezek után éven belül minden hozam 8 százalék alatt, éven túl az összes benchmark 8 százalék fölött tartózkodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK