Vegyes mozgások Ázsiában

A tegnap csak kis mértékben emelkedő amerikai indexek és irányadó hírek hiányában vegyes mozgások jellemezték az ázsiai piacokat. A makrohírek közül kiemelkedik, hogy a vártnak megfelelően a 0-0,1 százalékos sávban tartotta az alapkamatot a japán jegybank.
portfolio.hu, 2011. május 20. péntek, 08:52
Fotó:


A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 0,1, ausztrál S&P ASX 200 0,5 százalékkal került lejjebb, miközben a dél-koreai Kospi 0,7 százalékkal. A kínai Shanghai Composite pedig jelenleg 0,1 százalékos emelkedést mutat.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a ma is a pénzügyi szektor teljesített a legrosszabbul, mely képviselői közül a Sumitomo Mitsui 1,9, a Mizuho 1,5, a Mitsubishi UFJ 0,8 százalékkal esett. A legtöbbet a Nissan veszített az értékéből,  az autógyártó végül 3,1 százalékot zuhant.

Az ázsiai makrohírek közül kiemelkedett, hogy a Bank of Japan változatlan szinten, a 0-0,1 százalékos sávban hagyta az irányadó rátáját. A jegybankárok a közleményükben kiemelték, hogy a japán gazdaságra komoly nyomást gyakorol a március 11-ei földrengés, mely főként az ipari termelésben érezteti a hatását. E negatív hatás pedig a közeli jövőben is negatívan fogja érinteni a szigetországot a jegybank szerint.

A vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy az atomkatasztrófában érdekelt Tokyo Electric Power CDS felára tegnap rekord szintre 726 pontra emelkedett (felülmúlva a BP tavalyi olajkatasztrófában látott 577,5 pontos értékét). Az energiavállalat várhatóan 18 milliárd dolláros veszteségről adhat számot az első negyedévre vonatkozóan. A társaság részvényei ma 0,5 százalékos emelkedéssel búcsúztatták a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK