Vegyes nap Ázsiában

Az amerikai elnök frissen bejelentett infrastruktúrafejlesztési programjának köszönhetően ugyan jól kezdtek az ázsiai tőzsdék, a nap hátralevő részében azonban a kockázatkerülő hangulat uralkodott.
NAPI, 2010. szeptember 7. kedd, 09:13
Fotó:

Japánban a jen további erősödésvel párhuzamosan gyengültek az exportőrök részvényei: a Nissan 1,8 százalékot, Honda 1,4 százalékot, a Nintendo pedig 1 százalékot gyengült.

Az Obama-féle 50 milliárd dolláros amerikai infrastruktúrafejlesztési terv jót tett a piaci hangulatnak - a Wall Street zárva volt az amerikai munka ünnepe miatt -, különösen a kínai acélgyártók árfolyamát tolta felfelé, a baloldali ausztrál kormányalakítás azonban negatív hatást gyakorolt a bányászati szektor részvényárfolyamaira.

Nader Naeimi, az AMP Capital Investors elemzője szerint az elmúlt négy kereskedési nap emelkedése után megpihentek a piacok ma az értékpapírok túlértékeltségtől való félelem miatt.

A tokiói Nikkei 225 0,81 százalékot, a szöuli Kospi pedig 0,26 százalékot esett, a sanghaji kompozit index és a hongkongi Hang Seng pedig nem változott sokat, előbbi 0,14 százalékot, utóbbi 0,07 százalékot esett vissza. Számos kisebb tőzsdén - a Indiában, Indonéziában, Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken - azonban pozitív tartományban maradt a napi változás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK