A nyugat-európai mutatók közül a londoni 0,2 százalékos veszteségben zárta a napot, viszont a frankfurti DAX 0,1 százalékos nyereséget ért el és még a párizsi CAC-40-nek is sikerült a nap végére az előző napi zárószintje fölé kerülnie - igaz csak pár ponttal, így "plusz nullás" eredményével stagnált. A Stoxx Europe 600 indexe szintén pár pontos pluszban stagnált.

A milánói FTSE MIB 0,2 százalékkal erősödött, míg a madridi IBEX-35 0,3 százalékkal gyengült.

A tengerentúlon sem voltak erősebb eredmények: a Dow 0,1 százalékot esett, az S&P 500 hajszálnyival az előző napi zárószintje felett stagnált, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal erősödött a MarketWatch szerint.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 65 cent csökkenéssel, 57,78 dolláron állt. Az amerikai tőzsdezárást követően az arany unciánkénti jegyzése 1,1 százalékkal 1297,20 dollárra esett, míg a WTI olajfajta hordónkénti jegyzése 0,3 százalékkal 52,09 dollárra csökkent.

(A Budapesti Értéktőzsde ilyen napot tudhatott maga mögött kedden.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!