Vegyes nap volt Európában és az USA-ban is

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai indexek, de szerda este a tengerentúlon is vegyes volt a kép a zárás előtti utolsó órában.
Napi.hu, 2017. január 18. szerda, 21:21
Fotó: Reuters

Nyugat-Európában az FTSE-100 0,4, a DAX 0,5 százalékos nyereségben zárt, míg a CAC-40 0,1 százalékot esett. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékos nyereségben zárt. A periféria indexei közül a madridi IBEX-35 0,1 százalékot esett, a milánói FTSE MIB viszont 0,3 százalékot erősödött.

Az európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 44 cent gyengüléssel 55,03 dolláron állt.

Az amerikai kereskedés utolsó órájában a tengerentúli indexek is vegyes képet mutattak. A Dow 0,2 százalékos mínuszban, míg az S&P-500 és a Nasdaq 0,1 százalékos emelkedésben volt. A WTI ára 2,4 százalékkal esett, 51,21 dollárnál járt a jegyzés.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK