Vegyes napja volt a forintnak

Az euró kivételével erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden a bankközi devizakereskedelemben.
Napi.hu, 2015. december 1. kedd, 20:11
Fotó: Napi.hu

Az euró/forint árfolyama kedden 310,20 és 311,97 forintos sávban mozgott. Jelentősebb gyengülés az euróval, dollárral és a svájci frankkal szemben is délután 4 óra után látszott, a csalódást keltő amerikai feldolgozóipari adat közlése után - ekkor szökött fel az euró árfolyama 312 forint közelébe. Az eurót este nyolc óta után néhány perccel 311,87 forinton jegyezték.

A dollárral szemben - a délutáni megugrás ellenére is - erősödni tudott a forint, a zöldhasúért kedd este 293,36 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon. A svájci frankkal szemben is erősödött a magyar pénz, a jegyzés este 285,35 forintnál járt. Kedden a dollár szinte folyamatosan gyengült az euróval szemben már a hajnali óráktól fogva, kedd estére 1,0631 dollárt kértek az európai közös devizáért.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK