Vegyes napon van túl Ázsia

A kínai jegybank szigorításával kapcsolatos várakozások felerősödése miatt esett a hongkongi tőzsde, Tokióban és Sanghajban azonban növekedtek az indexek, előbbi esetben a remek japán GDP-adat is hozzájárulhatott az emelkedéshez.
NAPI, 2010. november 15. hétfő, 08:53
Fotó:

A hétfői ázsiai piaci hangulatot a kínai jegybank által követendő politikával kapcsolatos hírek uralták: a kínai jegybank hivatalos újságja szerint nagy az aggodalom az infláció és a beáramló spekulatív tőke miatt a kínai monetáris politika vezetésében, ezért nincs kizárva a továbi szigorítás.

A japán gazdaság a harmadik negyedben 0,9 százalékkal nőtt negyedéves összehasonlításban, ami gyorsulást jelent a második negyedév 0,4 százalékos növekedési üteméhez képest. Éves szinten a 3,9 százalékos reál-GDP bővülés jelentősen meghaladta az elemzők által várt 2,5 százalékot.

A jen ráadásul gyengült a dollárhoz képest, így a japán exportőrök részvényei nagyot emelkedtek: a Sony 2,7 százalékot, a Renesas Electronics pedig 4,2 százalékot ugrott.

A hongkongi Hang Seng 0,3 százalékot vesztett a pénteki záráshoz képest, a tokiói Nikkei 225 és a sanghaji kompozit index azonban egyaránt 1 százalékot erősödött, miközben a szöuli Kospi lényegében nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK