Vegyesen mozogtak a fontosabb ázsiai tőzsdék hétfőn: a sanghaji index 0,53, a Hang Seng 0,24 százalékkal emelkedett, de a tokiói Nikkei 0,7 százalékkal csökkent. A pénteki amerikai munkaerő piaci adatok hátráltatták a komolyabb emelkedést, ráadásul a Goldman Sachs rontotta az amerikai és a japán növekedésre vonatkozó kilátásait, aminek hatására a Toyota, a Canon és a Honda részvényei estek. Japánban ezen felül publikálták a folyó fizetési mérleg statisztikákat, ami szerint meredeken esett a többlet a lassabb export miatt. Kínában viszont az acél- és építőipari cégek papírjai segítették a börzéket. A részvények azután drágultak, hogy a kormány elrendelte: több mint 2000, 18 különböző iparágban tevékenykedő céget arra kötelezett, hogy zárják be az elavult üzemeket. A döntéssel jól járnak ezek a vállalatok, hiszen eleve fölös kapacitásokkal rendelkeztek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!