A nyugat-európai tőzsdék közül a londoni 0,2 százalékos nyereségben, míg a DAX 0,7, a CAC-40 pedig 0,3 százalékos veszteségben zárt. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,4 százalékkal emelkedett, míg a madridi IBEX-35 0,4 százalékkal süllyedt. A Stoxx Europe 600 indexe stagnált.

A keddi kereskedésben egy hirtelen bezuhanást egy kora délutáni hír okozott, mely szerint a Fitch leminősítéssel fenyegette meg az USA-t. A piacok figyelme azonban e hír nélkül is ráterelődött már az amerikai adósságplafon körüli vitákra az amerikai pénzügyminiszter korábbi kijelentése miatt.

Emellett egy német adat - ami azt  mutatta, hogy Európa legnagyobb gazdasága kiigazított adatok alapján 0,9 százalékra lassult az előző évi 3,1 százalékról - is rontott a hangulaton, ugyanis ez azokat az aggodalmakat erősíti, hogy az eurózóna 2012 utolsó negyedévében az eddiginél gondoltnál mélyebb recesszióba süllyedt.

Kedden a kereskedelmi szektor jól szerepelt: Londonban a Burberry Group 4,6 százalékkal drágult, miután várakozásokat meghaladó bevételnövekedésről jelentett a harmadik negyedévre. A svéd Hennes and Mauritz is 3,6 százalékot emelkedett miután szintén várakozásoknál jobb számokat publikált gyorsjelentésében.

A Hochtief építőipari cég papírjai 5,2 százalékkal drágultak egy a Goldman Sachs által kiadott pozitív ajánlás miatt. Ezzel szemben a német szoftveróriás, az SAP 4,3 százalékot zuhat, miután a várakozásoktól kissé elmaradó bevételről jelentett a negyedik negyedévre.

A banki papírok nyomás alatt voltak: Banco Santander 2,9, BNP Paribas 3,1, a Barclays 1,2 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!