Vegyes volt a hangulat Nyugaton

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken. A tengerentúlról is hasonló mondható el.
Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 8. péntek, 19:29
Fotó: Reuters

A londoni FTSE 100 index 0,3 százalékkal esett, a frankfurti DAX 0,1 százalékot emelkedett, a párizsi CAC-40 pedig pár ponttal az előző napi záróértéke alatt stagnált. A Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal erősödött.

A milánói FTSE MIB 0,3, a madridi IBEX-35 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 27 cent csökkenéssel 54,22 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a DJIA indexe 0,2 százalék pluszban állt, S&P 500 hajszálnyival az előző napi zárószintje alatt mozgott, Nasdaq mutatója pedig 0,3 százalék csökkenést jelzett.

A WTI hordonkénti jegyzése 2,7 százalékos csökkenést követően 47,8 dollárnál állt.

(Pénteken így teljesített a budapesit tőzsde.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK