A mai gyenge kínai és európai makroadatok után a délután közzétett vegyes amerikai statisztikák sem nyugtatták meg a globális gazdasági lassulás miatt aggódó befektetőket. Az irányadó indexek ennek fényében csökkenéssel kezdték a kereskedést, a záráshoz közeledve azonban hangulatjavulás mutatkozott a tőzsdéken.

Vegyes elmozdulásokkal fejezték be a mai kereskedést az irányadó amerikai indexek, a Dow végül 0,1 százalékos pluszban zárta a napot, míg a Nasdaq 0,2, az S&P 500 pedig 0,1 százalékkal került lejjebb.

A múlt heti jelentős emelkedést követően alig változott a frissen regisztrált munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban. A konjunktúrakilátások javulására utalnak a Philadelphia-i Fed legfrissebb feldolgozóipari felmérésének eredményei. A főindex értéke -7,1 pontról -1,9 pontra emelkedett, míg a konszenzus -4 pont volt. A negatív érték azonban még mindig lassulásra utal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!