BUX
38240

Vegyes zárás Amerikában is (bővített)

Vegyesen zártk a New York-i tőzsde vezető mutatói.

NAPI, 2010. augusztus 16. hétfő, 22:05

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe és az amerikai gazdaság egészét reprezentáló S&P 500-as index stagnált: előbbi 0,01 százalékos csökkenéssel 10 302 ponton, utóbbi pedig ugyanekkora mértékű pozitív irányú elmozdulással 1079 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,4 százalékkal 2182 pontra erősödött.A piacot a bizonytalanság uralta: már a kereskedés kezdetén a New York államra vonatkozó ipari termelési adat és a vártnál rosszabb japán GDP adat húzta le az indexeket, miután ismét felerősödtek a globális gazdaság lassulásához köthető aggodalmak.

A befektetők még a globális gazdasági fellendüléshez köthető enyhe negatív híreket is túlreagálják, pedig a hét fontosabb gazdasági adatainak közlése még hátra van - jegyezte meg a MarketWatch-nak Fred Dickson, a Davidson Cos. vezető befektetési stratégája.

A Dow 30 komponense közül 19 esett, amely végül a stagnálás közeli, ám még így is negatív zónába hozta az indexet a kereskedés végére. A lehúzóerő a Travelers Companies Inc. biztosítótársaság volt, amely 0,8 százalékkal esett.

Az S&P 500 indexe az elért minimális pluszt a mutatót alkotó 10 ágazat közül a bányaipari és a technológiai szektor emelkedésének köszönhette.