Vegyes zárás Európában

Európában - London kivételével - csökkentek a vezető részvényindexek, amit még a kedvező vállalati gyorsjelentések sem tudtak feljebb húzni. A gyengülés hátterében a tőzsdeboom utáni profitkivétek állhatnak.
NAPI Online, 2005. augusztus 3. szerda, 18:06
Fotó:

A frankfurti tőzsdén az Adidas részvényei 7 százalékkal drágultak, miután a társaság - felülmúlva az elemzői várakozásokat - 33 százalékkal, 94 millió euróra növelte profitját a második negyedévben. Az emelkedésben az is közrejátszott, hogy a társaság bejelentette: 3,8 milliárd dollárért meg kívánja venni a Reebok brit sportszergyártót, hogy legyőzze legfőbb riválisát, a Nike-t. A BMW adózás előtti eredménye 15,5 százalékkal esett vissza 916 millió euróra, amely az elemzők által jósolt 1,05 milliárd eurónál enyhén kedvezőtlenebb. A bejelentés hírére 4 százalékkal zuhantak a német autógyártó papírjai.

A londoni FTSE 0,09 százalékkal emelkedett, a frankfurti DAX 0,20 százalékkal csökkent, míg a párizsi CAC 40 0,17 százalékkal süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK