Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Londonban a British Airwaiys, Európa második legnagyobb légiforgalmi cége az üzemanyag árának emelkedése ellenére 36 százalékkal növelte üzemi eredményét a júniussal végződött első negyedévben, s ennek köszönhetően a társaság felfelé módosította idei profit-, és árbevétel-előrejelzését. A bejelentés hírére megugrottak a társaság részvényei. Felfelé módosította profit-előrejelzését Európa vezető diszkont légitársasága, az EasyJet is, miután a költségek csökkenése, valamint a bevételek növekedés ellensúlyozni tudta az üzemanyag árak emelkedését. A társaságnál arra számítanak, hogy az adó előtti eredmény azonos lesz a tavalyival, ami 62,2 millió font volt, míg korábban a tavalyihoz képest kisebb profitra számítottak. A vártnál jobban nőtt a brit Barclays bank nyeresége is az első félévben, mert a bevételek növekedése több mint ellensúlyozta a rossz adósságok miatt keletkezett költségeket. Az adó előtti eredmény 9 százalékkal 2,69 milliárd fontra nőtt Nagy-Britannia harmadik legnagyobb bankjánál, míg elemzők 2,43 milliárdra számítottak. A párizsi tőzsdén a Michelin & Cie. részvényei emelkedtek jelentősebben, mert a világ legnagyobb autógumigyártója bejelentette, hogy első féléves profitja 8,9 százalékkal haladta meg az előző azonos időszakát. A növekedés hátterében az állt, hogy jelentős áremelésekkel ellensúlyozni tudták a kereslet lanyhulását, illetve a nyersanyagok - gumi, acél - drágulását. A frankfurti tőzsdén a Bayer-HypoBank, a Henkel AG, a Tui AG, és a Lufthansa AG kivételével az összes többi társaság papírja minuszban zárt. Az olaj ára elérte a 62,50 dolláros rekordmagasságot. A nap végére a londoni FOOTSIE stagnált, míg a frankfurti DAX 0,96 százalékkal, a párizsi CAC 40 0,84 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!