Vegyes zárás New Yorkban

A piacok többet vártak Janet Yellen Fed-elnök pénteki beszédétől.
Domokos Erika, 2017. augusztus 25. péntek, 22:58
Fotó: Pixabay

Vegyesen zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI. A A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,15 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,17 százalékkal nőtt, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,09 százalékkal lett kevesebb az előző napi záráshoz képest. A Nasdaq indexet a technológiai papírok húzták le.

A tőzsdeindexek ismét az elnök adóreform-tervének a reményében indultak erősödésnek pénteken. A tőzsdéken az elnökválasztás óta elért látványos árfolyamnyereség a gazdaságösztönző céllal beígért adócsökkentésnek és infrastruktúra-beruházási programnak volt köszönhető. Donald Trump elnök a jövő héten kampányt tervez indítani adóreform tervének az ismertetésére.

A piacok többet vártak Janet Yellen Fed-elnök beszédétől az iparosodott országok jegybanki vezetőinek éves találkozóján Jackson Hole-ban. A Fed elnöke beszédében a pénzügyi szabályzóknak a gazdaság talpra állításában a 2007-2009-es pénzügyi válság óta játszott kulcsfontosságú szerepének a méltatására helyezte a hangsúlyt. Nem tett említést viszont a Fed monetáris politikájának szigorításáról, valamint a Fed mérlegében a kötvényállomány csökkentésének az ütemezéséről. A befektetőket viszont leginkább ez az utóbbi szempont érdekelte volna.

Az olajár emelkedett pénteken és ennek köszönhették árfolyamnyereségüket az energiaipari ágazat papírjai is.

Az arany ára emelkedett, a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,46 százalékkal jegyezték magasabban 1297,95 dolláron unciánként.

Az euró jegyzése 0,72 százalékkal 1,1885 dollárra emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK