Vegyes zárás New Yorkban, emelkedés Londonban

Vegyesen zárták a napot az amerikai indexek: a Dow 0,1 százalékot esett, a Dow stagnált, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal araszolt felfelé.
MTI-Eco, portfolio.hu, 2014. május 1. csütörtök, 23:04
Fotó: Reuters

Csökkent az első negyedévben az Exxon Mobil nyeresége, de az elemzői várakozásokat így is felül tudta teljesíteni az olajtársaság. A profit esése a kitermelés csökkenésével és a finomítói üzletág eredményének hanyatlásával magyarázta gyorsjelentésében a társaság.elenleg.

Május elsején egész Európában zárva tartottak a fontosabb tőzsdék, kereskedés csak Londonban volt. A londoni FTSE-100 0,43 százalék emelkedéssel fejezte be a napot. Az index emelkedéséhez legnagyobb mértékben a Lloyds Banking Group PLC részvénye és a British Sky Broadcasting Group plc (BSkyB) részvénye járult hozzá 5,49, illetve 2,33 százalékos erősödéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK