Vegyes zárás Nyugat-Európában

Miközben a New York-i részvényindexek a vártnál jobban alakuló amerikai kiskereskedelmi adatok, pontosabban az azok nyomán felerősödő kamatemelési várakozások miatt lejtőre kerültek, nyugat-európai társaik vegyesen zártak.
Ádám Viktor, 2006. augusztus 11. péntek, 18:56
Fotó:

Az FTSE-100 és a DAX egytized százalék alatti veszteséggel zárt, előbbi 5820,10, utóbbi 5628,37 ponton, míg a CAC-40 0,2 százalékkal 4985,52 pontra javított.

Frankfurtban nagyot estek a rekordprofitról beszámoló ThyssenKrupp részvényei, a befektetők ugyanis inkább a cég autóipari részlege miatt aggódtak.
Párizsban lendületesen drágultak a Michelin papírjai, miután a gumiabroncs-gyártó társaság közölte, hogy a magasabb alapanyagárak kompenzálása érdekében drágábban adná személyautókhoz kínált termékeit.
A távközlési szektor a vesztes oldalon maradt, még mindig a Deutsche Telekom korábbi profitfigyelmeztetésének, illetve az azt követő leminősítések hatására.
Süllyedtek tehát a Vodafone Londonban jegyzett papírjai is. Az FTSE-100 komponensei közül a Schroders alapkezelőnek jutott a legnagyobb bukta, a közel 10 százalékos zuhanással a vártnál valamivel gyengébb évközi eredményeket jutalmazta a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK