A dollárt a kora reggeli 295,14 forint után este fél hétkor kissé magasabban, 295,24 forinton jegyezték.

A forint jegyzése euróban és svájci frankban viszont csökkent. Az eurót 359,16 forint után 358,63 forinton jegyezték este fél hétkor, a svájci frank jegyzése pedig a kora reggeli 329,48 forintról 326,95 forintra ment le.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci várakozásoknak megfelelően változatlanul hagyta az irányadó forintkamatokat. A monetáris tanács a döntés indoklásában leszögezte, hogy az MNB továbbra is az árstabilitás fenntartását tekinti a legfontosabb feladatának. Összegzésében válságállónak minősítette a magyar gazdaságot az MNB a járvány által támasztott kihívásokkal szemben. Jelezte egyúttal, hogy az inflációs kockázat emelkedésének az elhárítására törekszik a bizonytalan globális piaci környezetben.

A forint a hónap eleje óta az euróval és a dollárral szemben 0,4 százalékkal gyengült, a svájci frankkal szemben viszont 1 százalékkal erősödött. A tavaly december 31-i árfolyamához képest a forint 1,6 százalékkal áll erősebben az euróval szemben, 0,5 százalékkal erősebben a dollárral szemben és 2,8 százalékkal a svájci frankkal szemben - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!