Az ÁKK 15 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 15 milliárd forintért 5 éves és 15 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,96 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 22 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal alacsonyabb, 0,28 százalékos átlaghozamon.

QP | Quality Placement

Az előző kereskedési napon, kedden a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,28 százalékos referenciahozam alakult ki.

Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 41,42 milliárd forint ajánlatából, szintén megemelt értékesítéssel, 22 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 5 bázisponttal magasabb, 1,18 százalékos átlaghozamon.

A keddi másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 1,17 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 31,60 milliárd forintból, ugyancsak megemelt értékesítéssel, 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,07 százalék volt, 20 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Kedden a 10 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,01 százalék volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!