Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A DAX 0,05 százalékkal 6723 pontra emelkedett, a CAC-40 0,54 százalékkal 3867 pontra süllyedt, az FTSE-100 pedig 0,03 százalékos gyengüléssel 5815 ponton zárt. Közép-európai idő szerint este negyed hétkor a Dow és az S&P-500 0,7, a Nasdaq Composite pedig 1,1 százalékos mínusznál járt. A részvényindexeket az Írországgal és a G20-csúcstalálkozó végeredményével kapcsolatos aggodalmak gyengítették, bár akadtak kedvező vállalati hírek is - derül ki a MarketWatch összefoglalójából. A frankfurti mutatónak például jót tett, hogy a Siemens 70 százalékos osztalékemelésről és ambiciózus növekedési tervekről számolt be: a társaság részvényei közel két százalékkal drágultak. Európa-szerte elpáholták viszont a bank- és biztosítórészvények többségét - főként az írországi kitettséggel rendelkező társaságokét -, de a techszektor képviselői szintén a vesztes oldalra iratkoztak fel. Utóbbi hátterében a Cisco Systems sokkoló forgalomnövekedési prognózisa állt, amely miatt a cég papírjai több mint 15 százalékos zuhanást produkáltak a tengerentúli kereskedés első félidejében. Londonban kiemelkedően teljesítettek a bányaipari cégek részvényei, miután a Bank of America Merrill Lynch vételre minősítette fel az Antofagasta, az Xstrata és a Kazakhmys papírjait is, a fémárak várható erős meglódulására hivatkozva. A távközlési szektor sem maradt le, a brit BT részvénye több mint 6 százalékot lépett előre azután, hogy a cég javított idei profitprognózisán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!